Bicycle-Mobile - Fietsmobiel

Fietsverlichting - Ombouw CREE Q5-WC zaklamp tot koplamp voor de fiets.

Dit is 'm dan, mijn Giant Aero RS-2 GTX

Met natuurlijk een oogverblindende oogstrelende verlichting :)

En dat allemaal geproduceerd door twee LED lichtjes:

Boven: Mijn oude Seoul Semi Conductor (SSC) P4 LED

Onder: Een verbouwde SuperFire W-3 Cree Q5-WC 230-Lumen LED Flashlight

 

 

De energie wordt opgeslagen in een viertal TrustFire Protected 18650 Lithium Battery (2400mAh). Twee cellen staan in parallel.

Een 9-pens subminiatuur D connector geeft toegang tot de aansluitingen van beide celparen - de lader is immers alleen geschikt voor twee losse 3V7 cellen. De bedrading voor de lamp is z aangesloten, dat de twee celparen in serie staan er er n accu van 7V4/4800mAh beschikbaar is.

De lader moest natuurlijk ook een beetje aangepast worden om de accu te kunnen blijven laden. In principe zijn alleen de 4 aansluitingen van de twee cellen 'naar buiten gebracht' op een D connector. Hou je vingers, gereedschap en bedrading uit de buurt van de geel gemarkeerde hoogspanning voerende delen!

Hier de testopbouw.

 

En de uiteindelijk versie, gemonteerd en al :)

 

 

Disclaimer

De beschrijving van dit zelfbouwproject is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar het nabouwen van een van mijn projecten gebeurt geheel voor uw eigen verantwoordelijkheid. Een deel van de schakelingen is alleen legaal te gebruiken indien U in het bezit bent van de nodige zendvergunning.

PE2ER Homebrew projects page
Copyright: Erwin Gijzen

Versie: Mei 2009